Ingrediente:
500 g spaghete,
200 g bacon,
100 g sunca presata,
100 g cascaval,
100 g cascaval afumat,
6 oua
3 linguri ulei masline,
sare, piper alb dupa gust,
Preparare:
Spaghetele se pun la fiert intr-o oala cu multa apa si sare.
Baconul si sunca se taie fasii sau cubulete si se pun la prajit in ulei
de masline la foc mic intai baconul si apoi sunca pana se prajesc putin
apoi tragem tigaia deoparte.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retinetinem 2 cani din apa in care au fiert).
Se bat ouale si apoi se incorporeaza cele doua tipuri de cascaval razuite marunt in ele.
Turnam spaghetele peste sunca si baconul prajit punem vasul inapoi la
foc mic si amestecam energic,adaugand ouale si cascavalul. Amestecam din
nou pana spaghetele sunt acoperite de ou si adaugam treptat apa in care
au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata),avand grija sa nu facem
omleta…. pana sosul de pe spaghete arata cremos. Condimentam cu sare
daca mai e nevoie si piper alb macinat.
Servim imediat presarat cu cascaval afumat(sau fara…).
Reteta originala contine alte ingrediente , dar ne adaptam din mers cu ce avem la indemana….
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu