marți, 18 decembrie 2012

PIEPT DE PUI CU MIERE


Ingredient :
500 gr piept de pui,

Ingrediente Bait :
1 lingurita piper alb,
1/2 lingura piper negru,
3 linguri ulei,
1 lingurita sare,
3 linguri zahar,

Ingrediente pentru pane :
1 cana faina(cana de 250 ml),
1/2 cana amidon porumb,
1 lingurita praf de copt,
2 oua,
6 linguri ulei,
4/3 cana apa,
1 lingurita sare,

Glazura de miere :
4 linguri sos de soia,
1/8 cana miere,
1/4 cana zahar,
1/8 cana ketchup,
1 lingura otet,
1/4 lingurita chili,(facultativ)

Preparare :
Intai preparam baitul in care vom tine carnea pentru cateva ore la rece . Amestecam toate ingredientele enumerate la bait punem carnea taiata fasii si le amestecam bine. Punem carnea la rece unde o lasam aproximativ 60 minute. Intre timp ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne. Intr-un vas punem faina , amidonul, praful de copt ,sarea, oul ,uleiul apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite dar un pic mai gros. Fasiile de carne le vom da prin acest aluat si le prajim in ulei pana devin frumos aurii. Le scoatem pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.
Preparam acum glazura de miere . Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea , zaharul, ketchup-ul, sosul de soia ,praful de chili(facultativ) si lingura de otet, iar cand fierbe o turnam peste carne scuturand vasul sa se glazureze toate bucatile de carne facute pane.
Puiul astfel pregatit il putem servi cu spaghete prajite, cu garnitura de orez, sau legume sotate.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu