duminică, 16 decembrie 2012

PIREU DE FASOLE CU ARDEI COPTI

Necesar ptr. 4 persoane :
2 cutii de conserva de fasole boabe alba(cutia era de 400 gr sau fasole boabe fiarta in casa eu ultima varianta am folosit-o)
2 buc. ceapa
4 buc ardei Kapia (eu am folosit ardeii Kapia din congelator )
4 linguri ulei
2-3 bucati de morcovi fiert
3 linguri de otet balsamic (eu am folosit otet normal caci nu am avut balsamic)
sare si piper alb macinat
patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare :
Se scurge zeama de pe conserva de fasole boabe oprindu-se din zeama cam un sfert de cutie.Se pun boabele in robotul de bucatarie si adaugam un pic de zeama si le tocam pana devine ca si un pireu.Se codimenteaza cu sare si piper alb dupa gust si se adauga 3 linguri de otet si se amesteca bine.(Fierbem fasolea pusa la inmuiat de cu seara si procedam ca mai sus )
Ardeii grasi se coc pe plita sau in cuptor se curata de pielita , se curata de seminte apoi se taie in fasii de cca.1 cm. Ardeii se sareaza si adaugam un pic de otet.
Pe cele 4 linguri de ulei calim ceapa taiata felii subtiri si adaugam 1/4 lingurita boia dulce.
Intr-un bol de sticla punem un rand de morcovi fierti si feliati, punem pireul de boabe si peste punem 1-2 linguri de ceapa calita cu ulei , punem si un rand de ardei si tot asa continuam pana ni se termina ingredientele. Putem sa le aranjam direct in boluri separate pentru fiecare persoana, asa am procedat eu .
Se serveste cu paine prajita sau bruschetti .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu