vineri, 14 decembrie 2012

SMANTANA PRAJITA









Intra la categoria aperitivelor oarecum aceasta reteta . Face fata cu brio unui mic dejun copios si satios , dar la fel de bine putem sa il folosim si ca o cina alaturi de o cana de ceai fierbinte.
Este usor de preparat, nu este sofisticat ,dar rezultatul este ceva deosebit,…, trebuie incercat .

Avem nevoie pentru 1 portie de :
1 lingura untura
250 gr smantana
2 prafuri de sare

Acestea sunt ingredientele.Ce facem cu ele ? Nimic mai simplu, punem lingura de untura la topit si peste turnam cele 250 gr smantana. Se da focul pe mediu si amestecam incontinu( atentie , in fata voastra aveti un mic vulcan :) 
 In prima faza totul se va omogeniza , apoi treptat compozitia va deveni nisipoasa si dupa un timp ea se va stringe gramada textura ei va fi mai nisipoasa si va incepe sa se desprinda .Din acest moment , il mai lasam pe foc la prajit pana prinde culoarea unei chifle. Se toarna apoi in cutiuta de plastic si se da la rece . In decurs de cateva minute se va intari si va avea consistenta unei branze.
Se serveste pe paine proaspata sau prajita cu ridichi, ceapa verde rosii , alaturi de o cana cu ceai fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu