marți, 18 decembrie 2012

CONOPIDA FRANTUZEASCA

Ingrediente:
1 bucata conopida mai mare,
200 g cascaval ras,
200 g ciuperci din conserva,
200 g sunca presata,
sare,
pesmet,
unt,

Ingrediente sos:
500 ml lapte,
150 g unt,
2 galbenusuri ou,
5 linguri faina,
sucul de la o lamaie,
sare, piper alb dupa gust,

Preparare:
Conopida o curatam si o desfacem buchetele. O fierbem in apa cu sare dupa care o scoatem si o punem deoparte pana pregatim restul celor trebuincioase.
Sunca o taiem fasii sau cubulete, ciupercile le feliem, cascavalul il dam pe razatoarea marunta.

Sos: Intr-un vas amestecam 5 linguri de faina cu 500 ml lapte rece la care adaugam, sucul de la o lamaie si untul topit. Punem la fiert apoi il lasam la racit. Adaugam la sos cand a racit 2 galbenusuri de ou si condimentam cu sare si piper alb dupa gust.
Ansamblare: Ungem un vas cu unt,tapetam cu pesmet si incepem sa facem straturile.Incepem cu un rand de conopida peste care punem un rand cascaval ras, unul de sunca,un rand de ciuperci feliate,presaram cu putina sare si acoperim cu sos. Incepem din nou sa stratificam cu conopida, cascaval, sunca, ciuperci si sos pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat va fi de conopida peste care vom turna din sosul ramas si vom presara cu cascaval ras. Dam vasul in cuptorul incalzit in prealabil pentru cateva minute bune (pana cascavalul se topeste si se rumeneste putin).
Se serveste fierbinte cu un adaos de smantana daca doriti.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu