duminică, 16 decembrie 2012

CHIFTELUTE MARINATE



Ingrediente pentru chiftelute
500g carne de vita+porc
150g paine alba
2 oua
100g morcov
50g ceapa
2 catei de usturoi
1/2 leg patrunjel
1/2 leg marar
sare
ulei ptr prajit
Sos
o cutie rosii in bulion(800gr)
piper
sare
doua lg otet
foi de dafin
o lg zahar
o lg amidon alimentar

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa ,morcovul,usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite fin) se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine,piper,sare,si ouale.Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forma de chifteluta.Acestea se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Sos
Rosiile in bulion se paseaza printr-o sita formandu-se o pasta fina pe care o punem intr-o cratita la fiert impreuna cu cateva linguri de ulei si o cana de apa(supa) .Se condimenteaza cu sare ,zahar,foi de dafin,piper si otet.Dupa ce a dat in fiert adaugam si chiftelutele si fierbem la foc mic ,sosul capatand o consistenta mai groasa.Se poate definitiva consistenta sosului adaugand amidon dizolvat in putina apa.
Sosul are un gust aparte capatat de la otet.
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu