Ingrediente:
1 dovlecel,
6 linguri faina,
1 varf de cutit praf de copt,
apa minerala,
sare, piper alb,
ulei ptr prajit,
Preparare:
Curatam dovlecelul si il taiem felii cu grodimea de 3-4 mm. Le saram si
le lasam circa 30 minute sa stea la rece. Intr-un vas punem 6 linguri
faina, sare, piper alb, 1 varf de cutit praf de copt si apa minerala
putin cate putin amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase pana
obtinem o compozitie nici prea groasa dar nici prea fluida prin care vom
trece feliile de dovlecel.
Scoatem dovlecelul de la rece , scurgem
apa ce o lasa si dam feliile prin compozitia de faina de mai sus apoi le
punem la prajit in uleiul incins.
Cand sunt frumos rumenite le scoatem pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se servesc calzi cu mujdei de usturoi, cu ketchup, sau cu alte variante de sosuri.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu