duminică, 16 decembrie 2012

RULOURI CU OREZ SI SUNCA


INGREDIENTE:
cotlet de porc,
orez,
ciuperci,
rosii,
ceapa,
patrunjel verde,
sare,
piper alb macinat,
sunca,
cascaval,
ulei,
faina,
pesmet,

PREPARARE:
Cotletul se portioneaza si se bate subtire. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem la incis 3-4 linguri ulei si calim ceapa. Ciupercile le spalam si taiem apoi cubulete .Rosia se decojeste si taie cubulete. Tocam fin 1 legatura patrunjel verde. La ceapa calita adaugam ciupercile si calim mai departe pret de 10 minute dupa care adaugam orezul spalat si scurs.Lasam inca aproximativ 5 minute si adaugam rosiile taiate . Amestecam sa se omogenizeze totul , condimentam cu sare, piper dupa gust si turnam deasupra apa(cat sa acopere orezul) .Adaugam si patrunjelul tocat fin , acoperim vasul si lasam la fiert la foc mic . Cand bobul de orez e fiert pe jumatate oprim focul si acoperim cu capac vasul lasand astfel orezul sa fiarba mai departe. In aproximativ 20-30 minute orezul este fiert .
Pe fiecare felie de carne punem o felie de sunca , peste asezam 1 lingura de umplutura si cascaval razuit. Rulam felia de carne , bagam capetele apoi o dam prin faina , ou si pesmet dupa care le punem la prajit in ulei incins unde le vom rumeni pana capata o culoare aurie.
Sevim alaturi de cartofi pai si salata de varza .

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu