Ingrediente:
500 g carne porc(pulpa),
slanina afumata,
125 g orez,
1 ceapa mai mare,
2 catei usturoi,
1 lingura boia dulce,
1 lingurita piper macinat,
1 lingurita boia iute,
sare dupa gust,
500 ml bulion (suc de rosii)
1 capatana mare varza dulce,
marar uscat (sau marar verde),
2 crengute de cimbru,
Preparare:
Mai intai punem intr-o oala apa cu sare la fiert. Scoatem cotorul de la
varza si apoi o punem in apa clocotita. Luam frunzele care se desprind
imediat din apa fierbinte si le punem intr-un vas. Indepartam cu un
cutitas venele groase avand grija sa nu gaurim frunza(indepartand
aceste vene frunzele se pot rula cu umplutura mult mai usor)
Carnea
se toaca. Slanina o taiem in fasii mai grosute cu o lungime de 2-2.5 cm.
Ceapa se curata si se da pe razatoare, usturoiul la fel si le adaugam
la carnea tocata si la orezul spalat si scurs. Condimentam cu piper
macinat, sare , boia dulce si boia iute. Amestecam toate si mai
condimentam eventual dupa gustul fiecaruia.
Frunzele curatate de
vene le rupem in doua, punem umplutura asezam in mijloc o bucatica de
slanina afumata si rulam sub forma de palnie ca in acest filmulet.
Punem intr-o oala mai mare varza taiata marunt, asezam deasupra firele
de marar uscat(putem folosi si marar verde),cimbrul apoi asezam
sarmalele. Deasupra turnam 500 ml suc de rosii (bulion),presaram 1
lingurita sare. Asezam deasupra sarmalelor o farfurie intinsa (sa tina
sarmalele sa nu pluteasca deasupra ) turnam apa cat sa acopere
sarmalele si punem la fiert la foc mic.
Servim cu smantana din abundenta.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu