duminică, 16 decembrie 2012

CEAPA UMPLUTA

Ingrediente:
4 bucati ceapa (aproximativ 800 g),
30 g unt,
7 linguri smantana,
400 g carne din carnati afumati,
1/2 legatura patrunjel verde tocat,
sare dupa gust,
 Preparare:
Curatam cepele si le scufundam in apa clocotita in care punem 1 lingurita de sare. Lasam sa fiarba pe jumatate. Le scoatem si le lasam sa se racoreasca. Taiem un capacel(va recomand sa taiati capacelul in partea de unde ati taiat partea cu musteata deoarece veti scoate mijlocul mult mai usor)si scoatem o parte din pulpa pe care o vom toca marunt. Topim untul intr-o tigaie si calim ceapa tocata apoi adaugam si smantana si condimentam cu sare dupa gust. Turnam intr-un vas termorezistent sau de ceramica sosul de ceapa si smantana. Carnea afumata de carnati o amestecam cu patrunjel verde tocat si umplem cepele dupa care le asezam peste sosul de mai sus. Coacem la cuptor pret de 30 minute. Se presara cu patrunjel verde inainte de servire si se poate stropi daca va e pe plac cu un surlpus de smantana.
Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu