Ingrediente:
4 bucati ceapa (aproximativ 800 g),
30 g unt,
7 linguri smantana,
400 g carne din carnati afumati,
1/2 legatura patrunjel verde tocat,
sare dupa gust,
Preparare:
Curatam cepele si le scufundam in apa clocotita in care punem 1
lingurita de sare. Lasam sa fiarba pe jumatate. Le scoatem si le lasam
sa se racoreasca. Taiem un capacel(va recomand sa taiati capacelul in
partea de unde ati taiat partea cu musteata deoarece veti scoate
mijlocul mult mai usor)si scoatem o parte din pulpa pe care o vom toca
marunt. Topim untul intr-o tigaie si calim ceapa tocata apoi adaugam si
smantana si condimentam cu sare dupa gust. Turnam intr-un vas
termorezistent sau de ceramica sosul de ceapa si smantana. Carnea
afumata de carnati o amestecam cu patrunjel verde tocat si umplem cepele
dupa care le asezam peste sosul de mai sus. Coacem la cuptor pret de 30
minute. Se presara cu patrunjel verde inainte de servire si se poate
stropi daca va e pe plac cu un surlpus de smantana.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu