Ingrediente:
500 gr ciuperci nu prea mici,200 gr sunca(salam,carnati),100 gr cascaval ras,1 ardei gras,1 ceapa,
2 oua,cateva linguri de faina,cateva linguri de pesmet si ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Ciupercile se curata de codita cu atentie sa nu le rupem.
Palariile de la ciuperci se pun in apa cu sare si le fierbem cam 10 min.Le scurgem si le asezam cu palaria in jos ca sa se scurga bine de apa.
In acest timp curatam si tocam ceapa pe care o punem la calit in putin ulei,adaugam si ardeiul tocat foarte marunt si coditele de la ciuperci pe care le-am tocat la fel de marunt.
Se calesc bine toate pana scade toata zeama lasata de ardei si ciuperci.Adaugam dupa ce am luat de pe foc si sunca taiata marunt de tot si 2-3 linguri de cascaval ras.
Cu acest amestec vom umple ciupercile,fara sa le facem “mot”.Presaram cascaval deasupra si presam putin.Cand terminam operatia aceasta trecem la prajit.
Punem intr-o tigaie ulei si-l lasam sa se incinga.Dam ciupercile prin faina,apoi le trecem prin ou si prin pesmet iar in cele din urma se pun in tigaie la prajit.Se prajesc la foc nu prea mare pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta. Sunt delicioase si constituie un aperitiv minunat.
Pofta buna!
500 gr ciuperci nu prea mici,200 gr sunca(salam,carnati),100 gr cascaval ras,1 ardei gras,1 ceapa,
2 oua,cateva linguri de faina,cateva linguri de pesmet si ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Ciupercile se curata de codita cu atentie sa nu le rupem.
Palariile de la ciuperci se pun in apa cu sare si le fierbem cam 10 min.Le scurgem si le asezam cu palaria in jos ca sa se scurga bine de apa.
In acest timp curatam si tocam ceapa pe care o punem la calit in putin ulei,adaugam si ardeiul tocat foarte marunt si coditele de la ciuperci pe care le-am tocat la fel de marunt.
Se calesc bine toate pana scade toata zeama lasata de ardei si ciuperci.Adaugam dupa ce am luat de pe foc si sunca taiata marunt de tot si 2-3 linguri de cascaval ras.
Cu acest amestec vom umple ciupercile,fara sa le facem “mot”.Presaram cascaval deasupra si presam putin.Cand terminam operatia aceasta trecem la prajit.
Punem intr-o tigaie ulei si-l lasam sa se incinga.Dam ciupercile prin faina,apoi le trecem prin ou si prin pesmet iar in cele din urma se pun in tigaie la prajit.Se prajesc la foc nu prea mare pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta. Sunt delicioase si constituie un aperitiv minunat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu