Aluat
Ingrediente
500 gr faina
25 gr drojdie
un ou
250 ml lapte
1/2 lgt sare
1 lgt zahar
50 ml ulei
Umplutura
sunculita taraneasca
cascaval
ardei capia
sos de rosii picant
un ou pentru uns
MOD DE PREPARARE
Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin lapte caldut si amestecam cu putina faina formand astfel maiaua pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina amestecat cu sarea si oul batut.Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Rupem aluatul in portii egale de 80 gr fiecare pe care le intindem sub forma unui disc.Il ungem cu sosul picant,punem un strat subtire de cascaval ras adaugam sunculita taraneasca taiata fasii,ardeiul capia taiat cubulete dupa care adunam marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior.Asezam discul pe tava tapetata cu hartie de copt dupa care cu ajutorul unui cutit bine ascutit crestam marginile pe care le rasucim dand forma unei rozete Se unge cu ou batut si se lasa la crescut cam 10 minute. Se coc la foc potrivit.!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu