miercuri, 6 februarie 2013

CHIFTELE DE DOVLEAC TURNAT

 
INGREDIENTE:

2 dovlecei de marime potrivita ( sa tot fie cam 1 kg ambii ),

3-4 oua,

faina,

sare,piper,

3-4 catei usturoi,

ulei pentru prajit,
PREPARARE:

Curatam dovleceii ,ii taiem pe jumate pe lungime si curatam semintele . Dupa ce am terminat aceste manevre ne apucam si dam pe razatoarea mare dovleceii. Ii condimentam cu putina sare si ii lasam la repaos pret de 20 minute .In acest timp dovleceii vor lasa o gramada de apa. Ii vom turna intr-o strecuratoare mai mare apoi ii vom stoarce bine in maini. Asezam dovleacul stors intr-un vas ,adaugam la el usturoiul zdrobit , ouale si cateva linguri de faina cat sa obtinem o compozitie nici prea tare dar nici prea moale . Condimentam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Punem ulei la incins si cu o lingura pentru supa luam din compozitia rezultata si il punem in uleiul incins la prajit . Le rumenim frumos pe ambele parti apoi le scoatem intr-un vas in care am pus in prealabil servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Le servim cu un sos de rosii condimentat cu sare , ardei iute (optional), busuioc si piper alb macinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu